Apartmanok foglaltságaKattintson ide a lefoglalt időpontok megtekintéséhez
Apartmanok foglaltsági állapota
szabad
függőben
foglalt
x

 

Ahogy a madarak látják...


 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Név: 
E-mail: 

 

Általános Szerződési Feltételek 

Adatvédelmi tájékoztató (GDPR)


Rólunk1964-ben kezdődött a történetünk. Apai nagyapám Molnár Gondi János, aki a Rábaközi Kapuvárról származott, miután az állam majdnem minden vagyonát elkobozta, szebben kifejezve "államosította", mert egy "nagyot még életében álmodni" és körülnézett a Badacsonyörsi szőlőhegyen kapható ingatlanok között. Arra gondolt, ha vesz egy szőlőbirtokot a Balatonnál, akkor két legyet üt egy csapásra, miszerint, ha a bort eladja, akkor meg tud élni valamiből és a gyerekei is szívesen jönnek ide, mert lubickolhatnak a Balatonban.

Hát a család, főleg nagymamám, nem túlzottan örült az új szőlőbirtoknak. Mikor először mászott fel gyalog a Kisörshegy (mai Badacsonyörs) tetejére csomagokkal a vasútállomásról, hát bizony eléggé kifulladt. Akkoriban se villany, se víz nem volt, és csak egy termésköves szekérút vezetett fel ide!

Az ide látogató nem is gondolná, hogy egykoron kannákban kézzel hordtuk fel az ivóvizet és ugyanígy kézben a két 30 literes kannában, haza vonattal Kapuvárra a bort. Na persze, a petróleumlámpa elég romantikus fényt adott már akkor is. Napjainkra bitumenes szilárd burkolatú úton jöhetnek fel a leglaposabb gépkocsival vendégeink. A hegyünkön talán a legkivilágítottabb utca lett időközben a miénk! Az internet ugyan a túlpartról jön át, de van vizünk és villanyunk is. Egyedül a gyertyafény maradt meg a nyári estéken, a teraszunkon üldögélve a régmúlt romantikájából.

A szüleim, akikkel közös a közel 1,5 ha-os birtok, szintén szeretik ezt a csodálatos környezetet és persze a jó bort is. Mint egyetlen fiúkat, mindenben támogattak a projekttel kapcsolatban.

Engem kisgyerekkorom óta nagyon sok szép emlék köt ehhez a mesevilághoz. Talán ez adott erőt ahhoz, hogy én is belépjek az "álmodozók" sorába és azt mondjam magamnak, ha ez a látvány engem lenyűgöz, ami minden idelátogatót fogad nálunk, akkor talán más is szépnek fogja találni és szívesen eltölt itt néhány napot, akár minden évben! Persze mivel én pont 1964-ben születtem, lehet, hogy a gondviselés keze is segített a döntésben!

A párommal és társammal megbeszélve a dolgot, 2005-ben megkezdődött a számolás és 2007-ben pedig a harc az építési engedélyért! Az 1991 óta a saját tulajdonunkban lévő sikeresen működő cégünk a Bewital Bt lett a Projekt gazda!

Tudni kell, hogy időközben a telken lévő egykor nádfedeles gazdasági épület, a pince és a présház elég lepusztult állapotba került, mint ahogy a képen is látszik. Azonban az álom kivitelezése korántsem volt olyan egyszerű, mivel szigorúan természetvédelmi területen, ráadásul külterületen vagyunk, ahol a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak mindenbe beleszólása van. Akkoriban a ránk vonatkozó Balaton törvény szerint csak akkor építhettük be a 3 % -át a területnek, ha bebizonyítjuk, hogy a birtok 80 % -a szőlővel fedett! Hát ehhez 2000 m2 szép akácerdőt kellett kiirtanunk és átminősíteni szőlőművelési ágba. Mivel minden rosszban van valami jó, így ma az egykori erdő helyének legmagasabb pontjáról, az egész Balatoni panorámában gyönyörködhetünk. Szép időben a Tihanyi apátság is látszik erről a helyről.

15 napig két markoló (az egyik tőrőfejjel ) törte a sziklát a mostani vendégház alapjának az elkészítéséhez! Az építkezés 1,5 évig tartott és sajnos a végén, ahogy a jó magyar építőiparban ez megszokott volt ekkoriban , az építési vállalkozóval fel kellet mondani a szerződést és az én szervezésemben fejeződött be a ház első üteme.

2011-májusában adtuk át az első ütemét a vendégháznak a jelenlegi állapotában.

Azóta több ezer vendég fordult meg nálunk és a megelégedettségükről bizonyíték a helyszínen megtekinthető vendégkönyvünk, melyet mindenki maga írt és persze az is, hogy egyre több a visszatérő vendégünk. Igazi Oázist biztosítunk családoknak, szerelmes pároknak, bórozni vágyó vagy éppen az egészségturizmus után érdeklődő csoportoknak, úgy hogy a házi kedvencet sem kell otthon hagyni!

Reméljük Ön is eljön hozzánk kikapcsolódni! Várjuk sok szeretettel!
 
      

      

      

      

      

      

      

      

Copyright© Balatonivendeghaz.hu 2021. Minden jog fenntartva.